Welcome

Tekints meg néhányat

az eddigi munkáimból

Milyen stílust válasszak a honlapomnak?

Arculatunk és honlapunk tervezésénél nem mindegy az sem, hogy milyen stílust választunk. Persze bármilyen stílust választhatunk, azonban vannak olyan üzletágak vagy témák, amiknek kifejezetten jól áll 1-1 stílus. Mindig tartsuk szem előtt, hogy a kiválasztott stílus a teljes arculatra érvényes legyen.

Ne keverjük a stílusokat!

Tehát például ha a logónk retro stílusú, akkor a honlapunk ne legyen minimál. Az üzlet helység stílusa se különbözzön a cég arculatának stílusától. Például, ha kávézód van és vintage stílusú a logód, a szórólapod, a honlapod, stb, akkor maga a kávézó ne legyen modern kinézetű.

Egy kis csokorba összegyűjtöttem néhány kedvelt stílust és a hozzá szuperül illő témákat.

Hogy a témánál maradjunk, logók képeiben mutatom be az alábbi stílusokat. :) Lássuk hát:

 

1. Minimál stílus

A minimál stílus kétség kívül a mai divatot képviseli. Ahogy a neve is mutatja, egyszerű, letisztult vonalak jellemzik, kevés színnel és díszítéssel.

Minimál stílust bármilyen témának választhatunk.


 

2. Modern stílus

Különösebb hozzáfűzni való nincsen ehhez a stílushoz, színeiben főleg a pasztell, matt színek a jellemzőek. Újabban megjelennek az élénk, rikító színek is, de csak kis mennyiségben.

Szintén bármilyen témához köthető.

 

3. Retro stílus

A retro stílus a ’60-as ’70-es évek stílusa, mint sok más stílus, ez is Amerikában született. A különböző minták (pl. virágok, kockák, körök) és élénk színek jellemzik.

A retro stílus halhatatlan, a mai napig igen kedvelt.

Ez a stílus nagyon jól illik többek között fodrászatokhoz, szépségszalonokhoz is.


 

4. Vintage stílus

A vintage stílus a ’20-as évektől ’60-as évekig hódított, azonban ma is egyre népszerűbb. Nosztalgikus, kopottas megjelenése igazán romantikus hangulatot áraszt.  Színei a meleg, pasztell színek. Nagyon hasonlít a retro-ra, azonban nem ugyanaz a kettő!

És ha már szóba került a romantika, akkor a vintage stílus remekül illik kávézók, cukrászdák, pékségek arculatához is. :)


 

5. Old School stílus

Az old school stílus Amerikára jellemző és szintén nehéz megkülönböztetni a retro-tól. Főleg tetoválásokra jellemző ez a stílus, “tengerész stílus”-nak is nevezhetjük. Egyszerű ábrákat, szimbólumokat használ, sok feketével és kevés színnel.

A webdesign-ban nem igazán használatos, de véleményem szerint sport egyesületeknek és csapatoknak igen klassz ez a stílus, a tetováló szalonokról nem is beszélve. :)


“A kreativitás akkor jön létre, amikor az álmodozó találkozik a cselekvővel.”
Joshua Wolf Shenk

.

2019. február
h k s c p s v
     
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728